Energiebeheer

Bespaar kosten, verminder uw ecologische voetafdruk en verkrijg diepgaande inzichten om proactief uw energieverbruik te beheren en te optimaliseren voor een duurzamere toekomst.

Intelligent energiebeheer voor de toekomst

Wil je jouw energiekosten verlagen, je ecologische voetafdruk verminderen en je energieverbruik optimaliseren? Eye on Data biedt een geavanceerd Energy Management System (EMS) dat speciaal is ontworpen om industrieën en lokale besturen te helpen hun energieverbruik te monitoren, beheren en optimaliseren. Ons platform maakt gebruik van de nieuwste technologieën om gegevens van diverse bronnen te centraliseren en inzichten te bieden die leiden tot efficiënter energiebeheer en duurzame praktijken.

Flexibele installatie en integratie

 • Integratie met een breed scala aan energiemeters, zowel bekabeld als draadloos.
 • Standaardisatie en centralisatie van gegevens van energiemeters, omvormers, GBS en SCADA systemen.
 • Verzamelde meetwaardes delen met andere applicaties, bijvoorbeeld voor facturatie.
 • Registraties van niet gedigitaliseerde meters via de mobiele applicatie.

Inzichtelijke dashboards, rapporten en alarmen

 • Diepgaand inzicht in uw energieverbruik, zonnepanelen, laadpalen en andere grootverbruikers via dashboards en rapporten.
 • Visualiseer en analyseer energiegegevens om patronen en trends te identificeren. Geef uzelf inzicht in de verhouding zelf verbruikte energie en afname van het net.
 • Analyseer de verdeling over verschillende sites, gebouwen, ruimtes en grootverbruikers doorheen de tijd en ontdek hoe je uw verbruiksprofiel kan optimaliseren.
 • Diensten en (externe) gebruikers kunnen via het klantenportaal eenvoudig toegang krijgen tot relevante gegevens, waardoor samenwerking en betrokkenheid worden verbeterd.

Mobiele applicatie en portaal

 • Bekijk live uw energieverbruik en opbrengsten of ga terug in de tijd.
 • Voer manueel meterstanden aangevuld met foto' s in voor niet-gedigitaliseerde tellers.
 • Exporteer uw meterstanden in CSV, XLSX of als afbeelding.
 • Zoom in op details zoals het verbruik per phase en de vermogensfactor.
 • Ontvang notificaties bij het detecteren van lekken, pieken, uitval of verminderd rendement.

Geavanceerde sturingsmogelijkheden

 • Onze algoritmes sturen energieverbruik op basis van diverse inputparameters zoals day-ahead pricing, eigen energieproductie en configureerbare instellingen.
 • Automatiseer processen en taken zodat er energie kan worden opgeslaan of verbruikt op de beste momenten door slim te schakelen.

Onze missie

Bij Eye on Data begrijpen we dat energie-efficiëntie niet alleen gaat over kostenbesparing, het gaat ook over een duurzamere toekomst. Onze missie is tweeledig:

Kostenbeheersing
Wij helpen jou om je energiekosten te verlagen en je budget beter te beheren.
Duurzaamheid
Wij moedigen een groenere aanpak aan door het verminderen van je ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzame energiepraktijken.

Contacteer ons

Laten we samenwerken aan een slimmer, groener en kosteneffectiever energiebeheer

Wij kijken ernaar uit om je te ondersteunen bij het realiseren van je energiedoelen en het optimaliseren van jouw energiegebruik.

Delen op Social Media

Onderhoudsplatform

Vereenvoudig uw bedrijfsprocessen, minimaliseer administratieve taken en verbeter de productiviteit van uw team, terwijl u tegelijkertijd volledige controle behoudt over uw gegevens en workflows.

Energiebeheer

Bespaar kosten, verminder uw ecologische voetafdruk en verkrijg diepgaande inzichten om proactief uw energieverbruik te beheren en te optimaliseren voor een duurzamere toekomst.

Planningstool

Met behulp van ons 'Smart plan' algoritme maken wij voor u de meest efficiënte planning op a.d.h.v. afstand, beschikbare voertuigen, nodig materiaal,...

Bevragingen en dataverwerking

Verzamel en verwerk op grote schaal gegevens en afbeeldingen geregistreerd door medewerkers en IT systemen, stel uw eigen vragenlijsten samen en automatiseer uw rapportageproces.