Slim grondwaterbeheer in de bouw - Hydraqua en Eye on Data op de studienamiddag "Grondwater in de Bouw"

Recentelijk spraken Lander Dufour, de oprichter van Eye on Data, en Tom Storme van Hydraqua op de studienamiddag "Grondwater in de Bouw" van Embuild Vlaanderen en Buildwise voor 350 genodigden. Het duo deelde inzichten over hoe Hydraqua, met behulp van het Eye on Data Platform, intelligente sturing toepast op frequentiegestuurde bemaling. Deze innovatieve aanpak transformeert traditionele bemalingsgroepen tot geavanceerde systemen met afstandsmonitoring, waardoor efficiëntie en duurzaamheid worden gemaximaliseerd.

De Uitdaging van grondwaterbeheer


Tijdens bouwwerken is het vaak nodig om de grondwatertafel tijdelijk te verlagen via droogtezuiging of bronbemaling. Hydraqua pakte deze uitdaging aan door een slimme stuurkast te ontwikkelen die bestaande bemalingsgroepen transformeert naar gestuurde bemalingssystemen. Hierbij staat monitoring op afstand centraal, mogelijk gemaakt door het krachtige Eye on Data-platform.


De Hydraqua stuurkast: Innovatie in actie

De Hydraqua stuurkast, ontstaan uit intensief onderzoek, biedt een performante oplossing voor erkende boorbedrijven. Met functionaliteiten zoals een NB-IoT-verbinding, draadloze sensoren, en een krachtige UPS, is deze kast ontworpen om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Functionaliteiten en Voordelen

  • Afstandsmonitoring: Via het online dashboard volgt u in real-time de status van uw bemalingsinstallatie.
  • Alarmmeldingen: Ontvang directe meldingen bij storingen of afwijkingen, zoals voedingsuitval, vacuümproblemen, en schommelingen in het grondwaterpeil.
  • Slimme sturing: Pas de bemaling intelligent aan om grondwaterpompen en energieverbruik te minimaliseren, afhankelijk van de lokale behoeften.
  • Rapportage en visualisatie: Krijg inzicht in de prestaties van de installatie via duidelijke rapporten en visualisaties.
  • Gastaccounts: Creëer gastaccounts voor betrokken partijen met aangepaste meldingen.

De toekomst van grondwaterbeheer

Dankzij de synergie tussen Hydraqua en Eye on Data wordt grondwaterbeheer niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer. De studienamiddag "Grondwater in de Bouw" was een moment van kennisdeling en innovatie, waar de aanpak van Hydraqua met het Eye on Data-platform een belangrijke rol speelde in de discussie over de toekomst van bouwprojecten en waterbeheer.

Delen op Social Media

Onderhoudsplatform

Vereenvoudig uw bedrijfsprocessen, minimaliseer administratieve taken en verbeter de productiviteit van uw team, terwijl u tegelijkertijd volledige controle behoudt over uw gegevens en workflows.

Energiebeheer

Bespaar kosten, verminder uw ecologische voetafdruk en verkrijg diepgaande inzichten om proactief uw energieverbruik te beheren en te optimaliseren voor een duurzamere toekomst.

Planningstool

Met behulp van ons 'Smart plan' algoritme maken wij voor u de meest efficiënte planning op a.d.h.v. afstand, beschikbare voertuigen, nodig materiaal,...

Bevragingen en dataverwerking

Verzamel en verwerk op grote schaal gegevens en afbeeldingen geregistreerd door medewerkers en IT systemen, stel uw eigen vragenlijsten samen en automatiseer uw rapportageproces.