Efficiënt grondwaterbeheer bij Brouwerij De Brabandere

In de wereld van brouwerijen draait alles om precisie en efficiëntie, zeker als het gaat om het beheer van één van de belangrijkste grondstoffen: water. Voor Brouwerij De Brabandere was het opstellen van het VMM Integraal Milieuverslag (IMJV) grondwater rapport een tijdrovende en complexe taak. Eye on Data levert een innovatieve oplossing die niet alleen de administratieve last verminderde, maar ook zorgde voor een nauwkeurige en efficiënte manier van grondwaterbeheer.

Met een uitgestrekte site met 7 boorputten en de noodzaak van nauwkeurige metingen, werd het beheren van het grondwaterpeil een uitdaging voor Brouwerij De Brabandere. Handmatige metingen en het opstellen van rapporten vergden kostbare tijd en waren gevoelig voor fouten.

Onze oplossing

Draadloze peilmetingen

Met behulp van een privaat draadloos netwerk dat de volledige site dekt en draadloze sensoren worden nauwkeurige peilmetingen uitgevoerd op verschillende boorputten i.s.m. partner Hydraqua. Deze metingen worden automatisch geregistreerd en verzonden naar het centrale Eye on Data platform.

Energiemetingen voor boorputten

Om te bepalen of een boorput in rust of in werking is voor en tijdens de peilmetingen worden deze gecombineerd met elektrische stroommetingen op de pompen van de boorputten. Deze metingen werden eveneens geïntegreerd in het monitoringsysteem van Eye on Data.

Geautomatiseerde analyse en rapportage

Voor de geselecteerde periode analyseert Eye on Data de peilmetingen en correlatie met de energiemetingen zodat de gegevens samen met de aanvullende informatie in de IMJV template ingevuld worden. Het resultaat is een foutloos en volledig rapport dat meteen uit Eye on Data kan worden bewaard in het gevraagde formaat.


Dankzij de samenwerking met Eye on Data kon Brouwerij De Brabandere efficiënter en nauwkeuriger omgaan met hun grondwaterbeheer. Het resultaat was een verbeterde operationele efficiëntie en lagere administratieve lasten.


Door het gebruik van sensoren en data-analyse werden menselijke fouten geminimaliseerd bij het opstellen van het IMJV rapport. De gegevens werden nauwkeurig vastgelegd en gearchiveerd, waardoor Brouwerij De Brabandere kon vertrouwen op betrouwbare historische gegevens voor toekomstige analyses en rapportages.

Met de geavanceerde technologieën en expertise van Eye on Data kon Brouwerij De Brabandere de uitdagingen van grondwaterbeheer effectief aanpakken. Door te investeren in draadloze sensoren en slimme data-analyse, kunnen bedrijven zoals De Brabandere zich richten op wat echt belangrijk is: het brouwen van uitstekende bieren, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een duurzaam en efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen.

Download de volledige Case Study

IMJV rapport

Geïnteresseerd in meer details over hoe Eye on Data Brouwerij De Brabandere heeft geholpen bij efficiënt grondwaterbeheer? Vul hiernaast uw e-mailadres in om de volledige case study te downloaden.

Delen op Social Media

Onderhoudsplatform

Vereenvoudig uw bedrijfsprocessen, minimaliseer administratieve taken en verbeter de productiviteit van uw team, terwijl u tegelijkertijd volledige controle behoudt over uw gegevens en workflows.

Energiebeheer

Bespaar kosten, verminder uw ecologische voetafdruk en verkrijg diepgaande inzichten om proactief uw energieverbruik te beheren en te optimaliseren voor een duurzamere toekomst.

Planningstool

Met behulp van ons 'Smart plan' algoritme maken wij voor u de meest efficiënte planning op a.d.h.v. afstand, beschikbare voertuigen, nodig materiaal,...

Bevragingen en dataverwerking

Verzamel en verwerk op grote schaal gegevens en afbeeldingen geregistreerd door medewerkers en IT systemen, stel uw eigen vragenlijsten samen en automatiseer uw rapportageproces.